top of page

Krav til køber

Forventninger til hvalpekøbere

 

Vi har naturligvis også nogle forventninger til dem, som ønsker at købe hvalp os.

Først og fremmest forventer vi, at du har tænkt dig godt om inden. 

 

 • Du er klar over, at en hvalp kræver tid, overskud og en masse kærlig overbærenhed. Du ved, at den er afhængig af dig og din kærlighed. Hver dag – også 1. januar, eller når du er træt, syg eller har haft en dårlig dag på jobbet. Du er villig til at gå på kompromis med meget andet, der også er sjovt her i livet... fordi din hund har brug for dig efter at have været alene hele dagen.

 

 • Du opdrager din hvalp efter nye og positive træningsmetoder – eller du er villig til at lære det. Der er stadig folk som benytter gammeldags opdragelsemetoder baseret på straf og forældende dominansteorier, selvom utallige videnskablige undersøgelser viser, at det enten har skadelig eller ringe effekt på hunden. Jeg vil meget gerne hjælpe og guide dig, og du behøver bestemt ikke være færdiguddannet hundeprofessor for at købe hvalp her - men hvis du er fast overbevist om, at du kun vil opdrage efter de gamle teorier og slet ikke ønsker at sætte dig ind i den nyere viden og forskning , så er jeg nok ikke den rette opdrætter for dig.  

 • Du er indstillet på at socialisere og miljøtræne din lille hvalp grundigt, så den bevarer og udvikler videre på det, den har lært her hos os. Vi gør alt for at ruste din kommende hvalp til at blive en psykisk robust, nysgerrig og harmonisk hvalp - men det er ikke en færdig  pakke,  du får - det kan vi simpelthen ikke nå!

Så du skal også selv gøre et betydeligt stykke arbejde for at lære hvalpen at kunne begå sig i vores verden på en god og tryg måde. 

Jeg hjælper jer meget gerne med gode råd og ideer til socialiseringen og laver også fælles ture for hvalpekuldet. 

 • Du er opmærksom på at stimulere din hund gennem træning eller anden aktivering, så den bruger sit kloge hoved. Et godt hundeliv inkluderer gode, spændende oplevelser ude i naturen eller sammen med andre dyr og mennesker.

En Bichon Havanais trives IKKE med at kun komme ud i haven eller på korte, kedelige ture rundt i villakvarteret.

Du bør derfor som minimum tilmelde din hvalp til hvalpetræning udover de miljø- og socialiseringsture, du får her.

Den har brug for at komme ud og se andre hunde end sine søskende, mens den er i sin vigtige prægningsperiode.

 

 • Du har selv sat dig ind i det at holde hund, racen og dens behov og er således klar over, at en Bichon Havanais kræver mere pelspleje og soignering end de fleste andre hunde – uanset om ens hund er klippet eller i fuld pels. Det er vigtigt, at I fra start gør det til en hyggestund - for I kommer til at tilbringe mange timer i hinandens og børstens selskab. 

 • Du er også klar over, at en Bichon Havanais er en selskabshund med stort S ...og det kræver grundig og seriøs "alene hjemme træning" helt fra starten af, hvis den skal lære at kunne være alene. Og det skal den ...for selv, hvis du går hjemme - så kan I pludselig få brug for at kunne komme ud af døren uden hund, og så er det synd, hvis den ikke har lært det på en god og tryg måde. Du får herfra både en skriftelig "how to do" guide samt sparring og rådgivning. 

 • Du viser åbenhed og vilje til god og konstruktiv dialog, hvis noget uventet skulle ske, eller tingene ikke helt går, som I havde ønsket. 

 • Vigtigt af alt - du vil elske din hvalp betingelsesløst, også når den har ovre den nuttede hvalpealder og er blevet en rolig og voksen hund.

 • Derudover skal du have besøgt vores opdræt min. 2 gange, inden du tager hvalpen med hjem.

 • Du skal deltage på Fælles Hvalpedag inden overtagelse af hvalpen  hvis det er helt umuligt, finder vi et alternativ.

 • Du videresælger ikke din hund uden mit vidende (kontrakten gør, at jeg har forkøbsret)

 • At din hund ikke bruges i avl, medmindre jeg er blevet informeret om det.

 • At du tegner sygeforsikring på din hund.

 • At I nøje har overvejet hund, hvis I har børn under 6 år, da en ny hvalp kræver MEGET tid og opmærksomhed

bottom of page