Køb af hvalp

 

Som hvalpekøber får du...

 

 • En hvalp fra et etisk og omsorgsfuldt opdræt – få kuld med min. 1 løbetid imellem og altid i overensstemmelse med tævens fysiske og psykiske overskud og energi.

 • En velsocialiseret hvalp efter sunde, racetypiske, og avlsgodkendte forældre, der er avlet med en indavlskvotient på 0% i de første 3 generationer.

 • En hvalp, der er blevet undersøgt 2 gange af kiropraktor/fysioterapeut, så eventuelle knubs bliver rettet op (der bliver samtidigt også rettet op på hundemor).

 • En hvalp, der har fået 3 ormekure, er blevet chippet, dyrlægekontrolleret og vaccineret ved 8 uger.

 • Sundhedsbog fra dyrlægen og registreret i Dansk Hunderegister

 • En hvalp med DKK basis Plus stambog, avlet efter DKKs etiske anbefalinger samt KSS avlsanbefalinger

 • En hvalp solgt med DKK’s obligatoriske købsaftale, som når aftalen er skrevet under, gælder købelovens forbrugerkøbsregler

 • En hvalp, der er blevet introduceret for bad, pelspleje, forskellige mennesker, andre dyr, mange lyde, lugte, forskelligt foder, klikkertræning, indkaldstræning med fløjte - og meget mere

 • En rigtig god hvalpepakke til at starte op på. Se mere om hvalpepakken i nedenstående afsnit.

Inkluderet i prisen

 

En såkaldt hvalpepakke med gode og vigtige ting, så I kommer godt fra start:

 • Bogen "Fra hvalp til hund" af Irene Jarnved, når reservationsaftale er underskrevet. En supergod bog med en masse nyttig viden og konkret information, som I i ro og mag kan nå at læse, inden I får hvalpen hjem

 • Børnebogen " Min nye hundehvalp" af Pia Skaarup Larsen til børnefamilier med mindre børn

 • Børste, kam, carde, shampoo, ansigtssæbe, 2 slags balsam og udredningspray (mundtlig og skriftlig vejledning i brug af produkterne) 

 • Tæppe, der dufter af mor og søskende

 • Lån af 2 størrelser babyseler samt en snor (og lille trøje til vinterhvalpene) - mod depositum

 • Lidt forskelligt legetøj, som hvalpen kender og har leget med herhjemme

 • Forskellige gode tyggeben til de ømme tænder

 • Min. 3-4 kg. foder plus forskelligt vådfoder og friskfoder til den første tid hjemme

 • Forskellige typer gode godbidder

 • Tandbørste og tandpasta

 • 1 lille hundefløjte, som hvalpen allerede kender til værdien af

 • Skriftelig pasningsvejledning til den første tid

 • 4 måneders gratis medlemsskab i Dansk Kennel Klub (DKK) 

 • Og så lidt af det løse, som ofte ryger med i posen ;-) 

Og så alt det andet:

 • En fælles hvalpedag tæt på afrejse sammen med de andre hvalpekøbere, hvor vi sammen gennemgår jeres spørgsmål og demonstrerer/øver pelspleje, socialisering og håndtering. 

 • 5 gratis socialiserings, miljø - og hvalpetræningsture sammen med de andre hvalpekøbere.
  Den ene tur ( miljøtræning i SearcHouse i Mørkøv) foregår inden hvalpenes afrejse - og derefter 4 fælles trænings, socialiserings - og miljøtræningsture, efter I har fået hvalpen hjem. Med mig som træner og underviser

 • Rabat (50 %) på de hvalpe- og unghundehold, jeg tilbyder som hundetræner. 

 • Gratis pelsplejekursus, når hvalpene er ca. 6- 7 måneder. Inklusive forplejning. 

 • Hvalpetræf flere gange årligt - naturligvis frivilligt

 • Rådgivning og vejledning i hele hundens levetid. Ingen spørgsmål er for små, og jeg vil hellere end gerne høre, hvordan det går med jer. I har altid mulighed for at komme forbi og få lidt ekstra hjælp, om det er pels eller andet, der lige bøvler lidt. 

 • Jeg passer meget gerne mine egne hvalpe – dog med forbehold alt efter, hvordan det passer ift. mine egne tævers løbetid, egne ferierejser, hvalpekuld mm.

Apollo_øjne.JPG

 

 

Pris og betingelser

 

En hvalp hos Kennel Aymilu koster 17000 kr. inklusiv hvalpepakke.

Ved salg af hvalpe benytter vi købskontrakt udarbejdet af Dansk Kennel Klub. Alle hvalpe sælges som familiehunde. 

Vi forbeholder os retten til at afvise et salg, hvis kemien mellem os ikke er den rigtige.

Jeg vælger og fordeler, hvilke hvalpe, der skal til hvilke familier, når hvalpene er ca. 7-8 uger gamle. Først på dette tidspunkt er det nogenlunde muligt at se hvilket temperament og energiniveau, den enkelte hvalp har.

Således kan jeg sørge for at lave det bedst mulige match – hvilket vil være til gavn for jer alle. Jeg lytter naturligvis meget til jeres ønsker og prøver så vidt muligt at imødekomme dem, men det vil ikke altid være den hvalp, man først har forelsket sig i, som er den rette for jer i længden. 
OBS: Man kan vælge, hvilket køn man ønsker, men der tages ikke hensyn til farver. Jeg kan godt forstå, man kan være vild med en bestemt farve - men dels ændrer havaneseren alligevel ofte farve undervejs, dels er det som sagt nogle helt andre ting, som er vigtige i jeres match. 

Hvalpene flytter hjemmefra, når de er ca. 9 - 10 uger, hvor hver hvalp rejser efter et individuelt skøn i samarbejde med jer som hvalpekøbere. 

Loven foreskriver min. 8 uger, men jeg vil gerne holde dem mindst en uge længere. Dels er deres immunforsvar da reetableret igen efter den vaccine, som de får, når de er 8 uger gammel - men også, så de får den sidste vigtige prægning med fra deres mor og husets andre hunde.

Det giver lige lidt mere hår på brystet og mental modenhed, når de selv siger farvel og er klar til at drage videre med gåpåmod og nysgerrighed. 

       Interesseret? 

Interesseret?

Hvis du er interesseret i at købe en hvalp her hos os, så foregår processen på følgende måde:

1) Du/I  ringer eller skriver til mig. Vi aftaler en længere snak i telefonen, hvor vi begge hører mere ind til hinanden, og hvad vi hver især kan tilbyde.

Hvis det stadig har interesse, så aftaler vi et besøg her, så I kan se os, hundene og omgivelserne og mærke efter, om det nu også er her, I ønsker at købe hvalp. 

Hvis I er forhindrede i at komme på besøg (f.eks. udlandsrejser), men har et stærkt ønske om at blive skrevet op, så tager vi i stedet igen en god, lang snak i telefonen og skriver lidt sammen, indtil I kommer hjem ...og I ryger ikke bagerst i køen af den grund. 

I er  i øvrigt altid velkomne til at skrive/ringe flere gange eller komme ekstra på besøg i den søde ventetid, hvis I har brug for at forberede jer.

Det er gratis at stå på venteliste her hos Kennel Aymilu, men står du på flere lister, ( hvad er helt ok), vil vi bare gerne vide det, så vi holder en dør på klem for andre interesserede. Vi har et godt samarbejde med mange af de øvrige opdræt af Bichon Havanais og under altid hinanden gode hvalpekøbere - ligesom vi ofte også henviser til hinanden. 

Hvis I nu fortryder, køber en hvalp et andet sted eller ønsker noget helt andet, så er det helt i orden for os, men vi forventer, at I så hurtigt som muligt melder klart ud, hvis I ændrer planer.
Ventelisten er i prioriteret rækkefølge i forhold til, hvornår henvendelser er kommet
 så er det rigtig ærgerligt at sige nej til nogle andre gode hvalpekøbere, fordi listen har været lang med købere, der i mellemtiden er sprunget fra. 

2) Når hvalpene er blevet født, så ved vi jo, hvad der af både køn og antal - og forhåbentligt kan vi nu åbne op for en decideret reservationsaftale, som garanterer jer en hvalp.

 Som beskrevet længere oppe, kan I ikke selv vælge hvilken hvalp, I vil have, da de vil blive fordelt senere, men - under forudsætning af, at der er født "nok" af det ønskede køn i forhold til ventelisten - vil vi gøre alt for at koordinere det, så I kan få det køn, I ønsker.  

Al kontakt frem til en underskrevet reservationsaftale er helt uforpligtende og gratis for begge parter. Det gælder både besøg, mails og telefonisk kontakt. Det eneste, jeg forventer, er som sagt, at I fortæller, hvis I har ændret jeres planer. 

Hvis vi bliver enige om en fælles skriftlig aftale, betales et reservationsbeløb på 5000 kr. som trækkes fra den endelige pris. Reservationsbeløbet er en garanti for jer som købere, at I har reserveret en kommende hvalp.

(Dog garantiforbehold for, hvis hvalpen bliver syg og/eller dør før afrejse) 
Hvis aftalen brydes af køber, vil du få det fulde reservationsgebyr tilbage, når en ny køber har købt eller reserveret uden merudgifter for mig som sælger.

Ved underskrevet reservationsaftale vil I som en reservationsgave få jeres egen hvalpebog " Fra hvalp til hund" skrevet af Irene Jarnved. Børnefamilier vil derudover også få  en bog til børnene, som stiller nogle gode spørgsmål, som I sammen kan kan snakke om, når I  forbereder jer til det lille nye familiemedlem.

​​

Skulle det mod forventning vise sig, at din reserverede hvalp har en eller flere synlige fejl eller mangler, er du naturligvis ikke forpligtet af aftalen, men kan vælge mellem enten fortsat at ville købe hvalpen med en reduktion i prisen  eller annullere aftalen og få det fulde reservationsbeløb tilbage.

 

OBS. Persisterende ( tilbageholdte) mælkehjørnetænder er ikke en skjult fejl, men forventeligt for racen.

Der gives derfor ikke refusion herfor. 

Jeg anbefaler kraftigt, at man henvender sig til dyrlæge senest, når hvalpen er 6 måneder, hvis der er dobblete hjørnetænder, fordi mælketænderne ikke er faldet ud. Ellers kan hvalpen udvikle fejlbid. 
 

Hvis hvalpen senere hen udviklier fejlbid pga. persisterende mælketænder, som ikke blev behandlet trods anbefaling fra opdrætter, gives ikke refusion. 

Hvis det desværre skulle ske, at din hvalp efter overdragelsen viser sig at have det, man kalder graverende skjulte fejl eller mangler af medfødt og arvelig art, så er du naturligvis omfattet af købeloven i forhold til enten tilbagelevering eller økonomisk kompensation. Købeloven gælder i op til 2 år efter overdragelsen af hvalpen.

Det er afgørende for kompensation/tilbagelevering, at vores egne dyrlæger er med i vurderingen af hundens helbred og behandling. Ifølge købeloven kan dyrlægeudgifter maximalt kompenseres op til hundens købspris.

Det ligger mig meget på sinde at vide, hvor mine hvalpe befinder sig, og at både de og I har det godt sammen. Er opgaven alligevel større, end du/I havde regnet med  så tøv derfor ikke et eneste sekund med at kontakte mig. Det er en svær beslutning, at måtte erkende, at det alligevel ikke var lykken, og det har vi fuld forståelse og absolut ingen fordømmelse over for. Ofte kan det være bedst, at hvalpen kommer tilbage her til opdrættet inden et videresalg, men det vil vi sammen aftale, hvad der bedst for jer og for hvalpen. Som opdrætter har jeg dels forkøbsret til at købe hvalpen tilbage, men jeg kan også hjælpe med at finde et egnet nyt sted.