top of page

Avl og principper

 

Mål med opdræt

 

Mit mål er ganske enkelt at opdrætte hunde, som er glade, sunde og til stor glæde for deres familier.

Derudover vil jeg gerne lave hunde, der i både sind og udseende lever op til den sunde racestandard, som er gældende for racen Bichon Havanais.

 

At lave sunde og mentalt stærke hunde kræver  interesse og viden om genetik, linjer og match af forældre. Der er mange små faktorer, der skal passe sammen, og hvert kuld er som et genetisk puslespil, hvor hver enkelt brik skal passe sammen. 

Jeg bruger rigtig lang tid inden parringen på at finde den bedst egnede hanhund til lige min tæve. Ingen hunde er helt perfekte, og der, hvor min egen hund har nogle mangler, bør modparten være perfekt.

Og omvendt :-)

Tiden efter fødslen er mindst lige så vigtig. For som opdrætter arbejder man både med det genetisk arvelige temperament og den betydningsfulde socialisering i hvalpetiden – ingen af tingene kan stå alene. Vi prioriterer derfor al vores tid med hvalpene, så de bliver klar til deres nye liv.

Forudsætninger for avl

 

Jeg avler efter KSS etiske anbefalinger. Det vil sige, at forældredyrene udover DKK stambog også har gennemgået nogle sundhedsundersøgelser, som ikke er krævet, men anbefalet af Klubben for Små Selskabshunde. Dermed får hvalpene en såkaldt Basis Plus Stambog. Her på hjemmesiden kan du læse mere om fordelene ved DKK, og hvorfor vi har valgt at give hvalpene stambog .

 

Alle mine hunde er blevet testet for patella luxation, øjenlyst for arvelige øjensygdomme samt helbredsundersøgt mht. hjerte, lunger og almen sundhedsstatus. Derudover er de undersøgt ved kiropraktor i forhold til led og muskler. 

De er selvfølgelig også avlsgodkendte af uddannede dommere via udstilling og lever dermed op til racestandarden.

De samme krav stiller jeg til de hunde, som mine bliver parret med. 

Vores avl har en indavlsprocent på 0% i de første 3 generationer, men jeg studerer linjerne og generationerne meget længere tilbage og er opmærksom på, hvad der ligger i dem i forhold til min egen hund. Således skaber vi det bedste udgangspunkt for en god og sund hvalp.

bottom of page