top of page

Nova

 

 

Stambogsnavn: Aymilu's Astra Stella Nova

Kaldenavn: Nova 

Født: 14. august 2018

Stambogsnummer: DK16222/2018

Vægt: 7,5 kg.

Højde: 27,5 cm

Farve: Abrikos

DSC_1277.JPG

 

 

Da Milu fik sit første kuld i efteråret 2018, valgte vi at beholde den lille, spilopmager Stella Nova (vi kalder hende bare for Nova).

Det har vi bestemt ikke fortrudt i dag.

Nova er den sjoveste hund,  og vi elsker hende utrolig højt. Trods ( og måske også lidt på grund af) alle hendes underlige påfund. 

Hun er generelt altid i godt humør, har en masse mod på livet og er altid klar på sjov og ballade. 

Hendes lille nysgerrige væsen gør, at hun følger med i alt ,hvad vi laver rundt omkring i huset -  og hun synes i det hele taget, at verden er SÅ spændende. ALT skal undersøges, og hun er ikke bange for at prøve noget nyt.

Hele tiden finder hun nye måder, hvorpå hun kan underholde sig selv, og hvis man ikke formår at aktivere hende ordentligt ...ja,  så laver hun altså lidt ballade. 

Man kan dog aldrig blive rigtig vred på hende, for hun er simpelthen så sød og charmerende, at man ikke kan lade være med at grine af alle hendes narrestreger.

Hendes høje energiniveau kommer også til udtryk udenfor. Nova ELSKER at komme på stranden eller i skoven. Her kan man jo løbe i vinden, drille bølgerne, snuse til alt muligt spændende, fjolle rundt med mor og andre hundevenner samt lege med sand, grene, blade ... eller hvad man nu lige kan finde.

De kortere ture rundt i kvarteret er også et hit, og hun elsker at komme ud til sine faste tissesteder og snuse godt igennem.

Nova er især glad for børn, og hun vil altid gerne hilse på et barn eller to -  men kun for en kort stund, for så er hun hurtigt videre og i gang med noget andet. 

Selvom Nova er en lille energibombe, kan hun nu sagtens også være rolig og slappe af.

Faktisk er hun en rigtig kælepotte,  og hun elsker at sidde på skødet eller putte foran fjernsynet. En vaskeægte puttegris,  der elsker sine mennesker rigtig højt. 

Lige siden Nova var helt lille, har hun gået til forskellige former for træning. Hun spænder vidt lige fra spor, lydighed til parkour - og hun elsker det hele.
Generelt er hun virkelig dygtig, og meget  lærenem, og vi bliver konstant overraskede over hendes kvikke hoved.
Nu er der også en særlig omstændighed, der gør,  at Nova er virkelig nem at træne. Det er nemlig hendes utrolige store madglæde. ALDRIG har vi oplevet en havaneser, der er SÅ glad for godbidder som hende, og hun vil gøre stort set alt for at få en lille snack. Dette betyder også at Nova er en hyppig gæst i køkkenet. hun altid sidder ude i køkkenet, når der laves mad samt kommer løbende, hver eneste gang døren til køleskabet åbnes... 

I forhold til både fremmede hunde og fremmede mennesker over børnehøjde, kan Nova godt være mere tilbageholdende og afventende. For selvom hun ved første øjekast virker utrolig selvsikker, så er hun langt mere følsom, end man lige går og tror.

Hun kan f.eks. ikke lide, hvis fremmede hunde kommer løbende hen imod hende eller er alt for voldsomme. Så der skal ikke så meget til, før hun får sine grænser overtrådt. Hun kan også bedst lide, at folk selv lader hende komme hen og snuse. Derefter kan det så godt være, hun sidder på skødet resten af tiden, besøget varer. 

Derfor presser vi hende heller aldrig ud i situationer, hvor hun ikke er helt tryg, men giver hende tid til at se tingene an først. 

Når blot hun får lov til at tage det hele i sit eget tempo, så får hun hurtigt blod på tanden og bliver igen den skøre, fjollede evighedshvalp,  hun er det meste af tiden. Nogle gange kan hun endda udstråle så meget mod og selvsikkerhed, at man næsten helt glemmer, at hun i starten var en smule utryg. 

Nova har allerede på dette tidspunkt været på flere skuer + udstillinger,  hvor hun er blevet bedømt af uddannede dommere indenfor DKK. Det har hun generelt klaret super flot, og hun har kun fået rigtig flot kritik. Hun er desuden en drøm at gå med i udstillingringen, for hun er altid glad og har så meget selvtillid og POWER, at dommerne ikke kan lade være med at synes, at hun er super sød og charmerende.

Så hvis Nova fortsætter i denne positive retning samt stadig bevarer og udvikler sit sunde og dejlige temperament og gode, stærke krop -  så får hun muligvis også hvalpe en dag... det kan kun tiden vise :)

Indtil da nyder vi bare at have hende boende her i huset, hvor hun spreder utrolig meget sjov og glæde. 

bottom of page