top of page

Nova

 

 

Stambogsnavn: Aymilu's Astra Stella Nova

Kaldenavn: Nova 

Født: 14. august 2018

Stambogsnummer: DK16222/2018

Vægt: 7,5 kg.

Højde: 27,5 cm

Farve: Abrikos

DSC_1277.JPG

 

 

Da Milou fik sit første kuld i efteråret 2018, valgte vi at beholde den lille, spilopmager Stella Nova. Det har vi bestemt ikke fortrudt i dag. Nova er den sjoveste hund og vi elsker hende utrolig højt. Trods (og nok også pga.) alle hendes skøre påfund.

 

Som hvalp var Nova en lille energibombe med fuld fart fremad. ALT skulle undersøges, og hvis man ikke aktiverede hende ordentligt fandt hun hurtigt på ballade. Man kunne dog aldrig blive rigtig vred på hende, for hun var samtidig så sød og charmerende, at man ikke kunne lade være med at grine af alle hendes narrestreger.

Nu er vores frække pige vokset op og blevet en smuk og noget mere rolig dame. Hun har dog stadig en stor nysgerrighed og en masse mod på livet. Hun ELSKER træning og især miljøtræning, hvor hun skal kravle, klatre, hoppe, balancere og meget mere. At bruge sin næse er også et hit, og hun kan konkurrere med selv den bedste labrador, når det handler om at gå spor. Generelt er hun bare en hund, der elsker at bruge sin krop og sit kloge hoved. Nu er der også en særlig omstændighed, der gør at Nova elsker træne. Nemlig hendes store madglæde. Hun er et kæmpe madøre og vil gøre stort set alt for en godbid. Derudover er hun en hyppig gæst i køkkenet, og er altid klar på at holde en med selskab når der laves mad.

 

Selvom Nova engang imellem kan virke som lidt af en badass, skal man dog ikke tage fejl. Hun er langt mere blød og følsom, end man lige går og tror. For Nova er samtidig den mest loyale, kærlige og omsorgsfulde hund man kan forestille sig. Hun elsker sin familie og passer godt på os alle sammen.

Som hvalp havde Nova liiidt for travlt til at sidde på skødet, for hun skulle ud og opleve verdenen og det kunne kun gå for langsomt. Med tiden er hun dog blevet en rigtig kælepotte, der ELSKER nus og kys – og når man stopper, får man bestemt af vide, at man skal blive ved endnu. Hun kan stadig være lidt reserveret over for gæster, men finder hurtigt ud af, at de også gerne vil klø hende bag øret. Er der ovenikøbet en lille snack, så er de absolut bedste venner for med godbidder vinder man hurtigt Novas hjerte.

 

Nova synes det er en fest at have hvalpe i huset for inderst inde er hun stadig et stort legebarn. Hun er også helt fantastisk med dem. Vi tror hun har været hundetræner i et tidligere liv, for hun er uundværlig til at socialisere hvalpe og vise dem, hvordan man hopper i presseninger, ruller sig i boldbassinet og gynger på sansegyngen. Og opfører de sig ikke ordentligt, så holder hun sig heller ikke tilbage fra at fortælle dem det. 

 

Det var helt fantastisk at se Nova være mor for sit første kuld. Vi kunne i starten slet ikke kende denne rolige, ansvarlige, blide hundemor – det var altså lige indtil hvalpene blev store nok til at lege, for så var Nova igen klar på spas og ballade. Og så kunne vi pludselig kende vores sjove spilopmager igen.

bottom of page