Ludvig

Ludvig 

Født: 28.juli 2008

Død: 29.april 2019

Stambogsnavn: Big Choice Rosalinas Ludvig

 

 

I 2019 mistede vi desværre Ludvig,  stamfaderen og kernen i vores opdræt. Han blev en morgen pludselig meget syg, og der var ingen anden udvej end at give ham et værdigt farvel. 
Ludvig var en ener. En af de helt særlige hunde, som man aldrig vil glemme.

Han var en hund med et enormt robust sind, der hvilede meget i sig selv. Han elskede særligt to ting i sit liv - godbidder og MOR Camilla. Han ville gøre alt for sin mor, og han var allermest lykkelig, når han lå helt tæt arm i arm, og hans trofasthed var enestående. 

 

Han varr en hund, der langsomt listede ind på andre mennesker. I starten kunne han virke ligeglad med dem, for han så  helst kun på MOR, men lidt efter lidt listede han over og ville meget gerne nusses. Og så var de fleste solgt, for hans dybe ro gik lige i hjertet og sprdte ro omkring sig. 

Hans trofasthed betød også at passe på huset og ikke mindst de to hundepiger. Han var familiens politimand og fortalte gerne, når noget var anderledes end normalt. 

Vi fik Ludvig, da han var 4 år; og det fortæller noget om hans robusthed, at han næsten fra den ene dag til den anden vænnede sig til et helt andet miljø, andre omgivelser og nye træningsformer - helt uden at kny og med en nysgerrighed på den nye tilværelse.

Hurtigt blev han rallybegyndermester, en sport han var meget glad for, og de sidste år gik han godt til den med tricks, familiehundetræning og som demohund på mine ringtræningshold - for som en gammel rotte i faget, glemte han aldrig sine succeser i udstillingsringen <3

RIP fantastiske Ludvig og æret være dit minde. Du var den bedste beslutning nogensinde. 

Aya

Stambogsnavn: Bøg's Canis Ariel

Født: 8.1.2013

Død: 31.7.2016

Smukke, fine Aya var en hvirvelvind af energi. Ultraintelligent  og med en meget speciel og ikke særlig racetypisk karakter. Hun var noget af det sjoveste og mest charmerende, men måske mere en mellemting af en Border Collie og en terrier af sind.

Ikke, at der er noget galt med disse racer, men Bichon Havanais er det jo ikke.

Derfor besluttede vi os ikke at avle på hende, selvom opdrættertanken var begyndt at spire, for hvor dejlig, vi end syntes, hun var, måtte vi erkende, at hun i sit temperament ikke levede op til racestandarden og bestemt ikke var en hund for nybegyndere.

I bakspejlet var det en heldig beslutning, for med tiden gik det op for os, at Aya gik rundt og havde smerter, hvad til dels også forklarede hende undertiden uforudsigelige adfærd.

Hun fik efterfølgende konstateret en kronisk sygdom, som kun gik ned ad bakke.  Sommeren 2016 måtte vi i samråd med dyrlægen desværre tage en utrolig svær afsked med hende.

Aya var min lille, elskede soulmate og læremester, og det er en sorg, jeg aldrig helt kommer mig over. Hun lærte mig utrolig meget, som jeg i dag bruger i mit virke med hunde – og selv om hun ikke fysisk er her mere … så er hun alligevel lidt til stede i alt, hvad jeg gør med hundene. Også i denne kennel.

RIP søde Aya

DSC_0473.JPG