Kuld C

Cocktail-kuldet

Da hjemmesiden desværre er blevet meget tung at trække, så vil der ikke være billeder her på denne side, men i stedet på Facebooksiden Kennel Aymilu - både som tidslinjebilleder, videoer med mere. Til hvalpekøberne er der også en intern gruppe  kun til deres kuld, hvor de kan følge med i deres kommende hvalps liv i hvalpehuset. 

Nederst på denne side er der et vægtskema med 3 forskellige indstillinger. Det miderste af indstillingerne viser den daglige vægtøgning og indekstal i forhold til fødselsvægten. 
Man skal dog altid tage en daglig vejning med et gran salt. Det afhænger meget af, om hvalpen lige har spist samt evt. besørget, men det er alligevel en god indikator for, om det på den lange bane går den rigtige vej.  Det tal, vi især kigger på, er indekstallet, da det fortæller, hvordan hvalpen tager på i forhold til sin fødselsvægt. 

Hvalpene er alle opkaldt efter cocktails, og da hele stemningen omkring fødslen var sådan lidt glad happy hour agtigt ...så bærer de alle fællesnavnet Aymilu's Cocktail HappyHour og derefter hver deres eget individuelle navn. 

 

1. Tæve: Tequila Sunrise

Født 18:52

Fødselsvægt 142 gram

Farve: Lys

2. Han: Manhattan

Født 19:10

Fødselsvægt 166 gram

Farve: Lys

3. Tæve: Caipirinha

Født 19:54

Fødselsvægt 216 gram

Farve: Lys

4. Tæve: Mimosa

Født 20:29

Fødselsvægt 194 gram

Farve: Lys

5. Han: Dark N' Stormy

Født 20:44

Fødselsvægt 212 gram

Farve: Mørk zobel

6. Han: Cuba Libre

Født 21:30

Fødselsvægt 180 gram

Farve: Lys

7. Tæve: Margarita

Født 22:04

Fødselsvægt 204 gram

Farve: Lys

Uge 1 - fra 0 - 1 uge

Milu gik i gang med at føde en ca. 4-5 dage før tid. Vi var forberedt på en lidt tidligere fødsel, da hun også fødte lidt før tid sidste gang, men denne gang var hun også meget besværet de sidste par dage. Maven var kuglerund, og hun havde svært ved at finde sig til rette. Hvalpene havde da også en fin størrelse, så det gjorde ikke noget. 

Det gjorde det heller ikke nemmere for hende, at huset var fyldt med Kuld B´s ni små krudtugler, der tonsede rundt og gjorde hverdagen meget livlig. 
Vi spærrede af med hegn, så Milu havde det halve af den ene stue samt sofa uden hvalpe og lavede hvalpeværelse, så vi også under fødslen kunne have de store hvalpe derinde. 
Jeg var glad for, at Milu var andengangsfødende, for hun var meget ustresset og gik bare lidt mere ind i sig selv og fandt ro på den måde. De sidste par dage, ville hun dog gerne have, at der sad nogle i sofaen sammen med hende - så dels skiftedes vi til at flyde i sofaen med Milu i armene ( ikke verdens dårligste job) - dels kom hendes opdrætter Katrine hver dag de sidste par dage og aflastede mig, mens hun med Milu ved sin side arbejdede hjemme ( hos mig altså). 

Verdens bedste opdrætter, ganske enkelt og et helt unikt venskab <3 
Mollys mor Dorte var lige så fantastisk og en kæmpe aflastning i forhold til de store hvalpe. Historien er lige som gået videre. Dorte købte hvalp hos mig, blev hængende på den gode måde, har lige taget opdrætteruddannelse, fået kennelmærke og nu sammen med og hos mig fået sit første kuld. 
 

Selve fødslen klarede Milu helt selv og i sit helt eget tempo. Det var så imponerende bare at være tilskuer til denne fantastiske mor. Hun var fuldkommen klar over, hvad hun gjorde, og hver eneste hvalp blev taget kærligt imod, slikket, nusset og lagt til.

Vores job bestod faktisk bare i at forhindre, at hun åd alle moderkagerne, hvad kan give heftig dårlig mave, hvis hun tager mere end en enkelt eller to. 

Dorte var sammen med de store hvalpe i hvalpeværelset, men var samtidig skriver og hjælper, så hver gang en hvalp var født, kom hun og skrev data ( tid, vægt, køn mm.), holdt på navlestrenge etc. og var en kæmpe hjælp. Hun var på seriøst dobbeltarbejde, for hun fik også lige givet de store hvalpe ormekur samt klippet negle på alle ni. 

Ovenpå blev der holdt fødselsdag, for det var vores store pige Astas 20 års fødselsdag, og der blev spist, fejret, hygget og skypet med storesøster Emilie i Istanbul. Ind imellem kom de ned og var lidt med, og de kom også med mad til fødselshjælperne, som vi  havde rigeligt tid til at spise, da Milu jo klarede det hele selv. 
Det lyder kaotisk og var det på en måde også - men samtidig var det den roligste og nemmeste fødsel, jeg endnu har været med til. Der midt i stuen og midt i kaos, lavede Milu sin helt egen boble, hvor hun stille og roligt uden jag og uden stress fødte sine hvalpe. 

En meget smuk og unik oplevelse. Jeg er så rørt og stolt over min hvide seje pige. Hun er fantastisk <3 

De næste dage var i helt samme stil. Milu signalerede klart, at hvis jeg bare tog mig af de store hvalpe, så skulle hun nok sørge for de små. Allernådigst fik jeg lov til at veje dem og lige lade dem snuse til min duft ( lige bag øret), skifte underlag samt servere maden på sengekanten - så det tog jeg imod. Alt i samme ustressede stil og med den største ro i hvalpekassen.

Hvalpene var lige et par dage om at tage rigtigt på, men det er helt normalt, for mælken skal lige løbe til. 
Det vigtige er, at de får råmælken de første 24-36 timer. Det er der, moderens antistoffer kan overføres, og det er vigtigere end kalorierne på det tidspunkt. På 3. dagen flød mælken i stride strømme, og det kunne vi både se på Milus kalkbehov og appetit :-D 

 

Uge 2 ( 1 - 2 uger gammel)

 

Jamen - roen fortsætter åbenbart bare. Milu er så selvkørende, at vi på det punkt er helt arbejdsløse. Til gengæld er der en masse at lave med de store hvalpe, som er på vej til deres nye familier. Milu kører stadig stilen - "du gør dit, jeg gør mit", og det gør unægteligt mit job noget nemmere, at jeg med sindsro bare kan stole på hendes dømmekraft. 

Nætterne er til gengæld lidt hårde, for Milu skal ud mindst 2 gange om natten ...for når der kommer så meget ind, skal det jo også ud igen. Trods midnatstur, så er det ud i haven kl. 2 og kl. 4, og det kan godt mærkes. Da der er en ræv i nærområdet, tør jeg ikke andet end at gå ud med hende - så der står jeg i frostvejret med bare ben i træsko, pandelampe og en gammel fake fur pels. Hvilket smukt syn ;-) 


Alle hvalpe trives og tager fint på i forhold til deres fødselsvægt. Nogle er altid højdespringere og styrer ambitiøst mod toppen, mens andre tager den mere med ro. Man kan på dette tidspunkt ikke sige, at det så også vil blive store hvalpe og voksne hunde i den sidste ende. Nogle hvalpe er store på modermælk, men går ned i tempo, når den faste føde bliver dominerende - andre helt omvendt. 
Det vigtige for mig, er at de trives, dvs. bliver tykmavede, følger deres kurve nogenlunde, sover godt ( for det tyder på, at de er mætte), men også kravler rundt og bevæger sig. 
Og alle hvalpe er bare i så fin trivsel. De er rolige, men aktive, som de skal være, og siger de sødeste lyde og i slutningen af ugen er de også begyndt at bjæffe og knurre i søvne. 
Det er deres medfødte hundesprog, som de er i gang med at etablere, så det er så fint. 


12 dage gammel var de alle samt Milu til efterfødselstjek hos kiropraktor/fysioterapeut Vibeke. Det gør jeg med alle mine hvalpekuld, for det er jo hårdt at blive født, og har man fået en lille skævhed hist og pist, gælder det om at få det rettet hurtigt, så det ingen problemer giver senere hen i hundens liv. Ofte går jeg endda to gange, hvis der er en eller flere, som måske lige skal rettes over et par gange. 
Hvalpenes tilstand afslørede nu den rolige, nemme fødsel. Der var ikke meget at komme efter andet end lidt småting, og også Milu var i fin stand. 

Degen efter på 13.dagen begyndte de første at åbne øjnene. Caipirinha var den første, men hurtigt fulgte de andre trop. 
Det er så vildt en forandring, der sker, når de får øjne. Pludselig ligner de ikke små marsvin mere, men man begynder at kunne ane hundehvalpen. 
De begynder også at orientere sig mod os og kravle mere bevidst rundt. Hvalpekassen bliver på deres 2 ugers fødselsdag udvidet, så de nu har lidt mere plads at kravle på, og det bliver brugt godt. Om natten bliver der dog lukket lidt af igen, så vi allerede nu signalerer, at om natten kravler man ikke rundt og holder fest. 

Uge 3

 

Opdateres senere...

Uge 4

Opdateres senere...


Uge 5

Opdateres senere...

Uge 6

Opdateres senere...

Uge 7

Opdateres senere...

Uge 8

Opdateres senere...

Uge 9

Opdateres senere...